Es-teck Hälsoanalys

Es-Teck ett analys system som kan upptäcka tidiga obalanser hos organ och system i kroppen redan innan allvarliga obalanser uppkommit.

Läs mer
Hormon analyser

Hela kroppenshälsa är avgörande för hur ditt hormonsystem fungerar. Lever vi under stress, felaktig kost och undermåligt näringsintag under en längre tid kan det vara orsak till hormonella obalanser.

Läs mer

Mineral analys

Genom en mineralanalys kan du få en klar bild av din invärtes miljö, och med hjälp av den informationen förstå och få klarhet i varför du mår som du mår. Inte bara din näringsmässiga status överblickas, utan du kan lära dig mycket mer om hur pass effektivt din kropp arbetar och hur optimalt den fungerar.

Läs mer

Tillbaka

Näringsterapi

I ett land där många växt upp på mjölk och kalaspuffar och där godis, chips & kakor intages oftare och i större mängder än grönsaker och rotfrukter utarmas vi som människor och det sätter sina spår. Välfärdssjukdomar av felaktig kost uppstår. Men det är aldrig försent att lära sig att äta sund kost. En näringterapeut kan hjälpa till med kostomläggning och tillskott. Maten är vårat bränsle det som skall bygga oss och ge liv.

Läs mer

Zonterapi

Zonterapi bygger på en helhetssyn där områden på foten, handen eller örat motsvarar organ och kroppsdelar i resten av kroppen.Genom tryck & massage på zonerna stimuleras motsvarande organ och aktiverar kroppens självläkningsförmåga. 
Zonterapi har sitt ursprung långt tillbaka i tiden till naturfolken och barfotakulturen där man levde nära naturen.

Läs mer

Frekvensterapi

Frekvensterapi bygger på att allt levande har en egen specifik frekvens och det är detta som gör det möjligt att hitta t.ex. en viss parasit och att sedan behandla densamma med frekvensterapi.
Denna terapiform är baserad på välkända forsknings- och behandlingsresultat av R.R. Rife och Dr.Hulda Clark.

Enligt Dr.Hulda Clark så är orsaken till våra sjukdomar bland annat att kroppen är belastad av mögel, bakterier, virus, parasiter, maskar och tungmetaller.
De anser att det inte finns några kroniska sjukdomstillstånd!

Läs merTillbaka

Webshop

 

alfaplus

 

thorn

 

innate

 

holistic

Tillbaka

Kontakt

 

Friskvård i Focus
Bysistorget 4
118 21 Stockholm

Liten kartbild länkad till eniro

| info@catrinleo.com | catrinleo.com |

Tillbaka

Es-teck Hälsoanalys

Es-Teck ett analyssystem som kan upptäcka tidiga obalanser hos organ och system i kroppen redan innan allvarliga obalanser uppkommit.

Es-Teck registrerar ett ESG, ett Elektro-Somato-Gram. Liksom ett EKG återger hjärtats tillstånd eller ett EEG visar hjärnans funktion visar ett ESG hela kroppens tillstånd. Med Es-Teck kan du genom uppföljande analyser se förändringar i hälsotillståndet och se hur du svarar på behandling och eventuella kost och livsstilsförändringar.

esteckbeh

 

Hur går det till?

Avläsningen tar några minuter och utföres genom att du placerar dina händer och fötter på metallplattor samt två elektrodplattor som fästes i pannan. På ena pekfingret fästes en oxymeter. Ditt blodtryck tas i samband med mätningen. Resultatet syns strax på datorn med text och tydliga tredimensionella bilder. Vi går igenom allt tillsammans vilket tar ca 90 min.

Vi tittar på; Det Autonoma nervsystemet, Ryggen, Lymfsystemet, Matsmältningssystemet, Mineralstatus, Natrium/Kalium balansen, Näringsbrister, BMI, vätskebalans, Syreupptag i kroppen, pH-värde. Indikationer om det finns låg eller hög binjure- och sköldkörtelfunktion, om det finns inflammationer i kroppen eller om det finns glukos och insulinobalanser med mera. Oxymetern ger följande data: Syremättnad, SpO2, Hjärtfrekvens, Artärpulskurva (blodflödet ut i kroppen)

Med dig får du en utskrift på avläsningen med kostförslag och kostillskottsförslag för att förebygga eller rätta till just dina eventuella obalanser.

OBS: Drick ej kaffe eller ät 2 timmar innan scanningen.
Vatten går bra att dricka.

 

gubbar

 

Medicinska godkännanden:

ES-Teck är konstruerad av en fransk neurolog, dr Albert Maarek och har tillstånd för medicinskt bruk av amerikanska Food and Drug Administration och EUs tillståndsmyndighet.

Systemet är verifierat för att studera läkemedel och har bl a följande godkännanden / certifikat:

*ES marks (Class IIa): 
*Health Canada (Class III):
*FDA 510k Clearance:
*Kema certified ISO 13485:2003:

 

declimer


Tillbaka

Hormon analys

Hormonsystemet är ett av kroppens livsavgörande system som bland annat reglerar tillväxten, ämnesomsättningen, sexualdriften och fortplantningen. De hormonproducerande körtlarna i kroppen är hypofysen, sköldkörteln, tallkottkörteln, bukspottkörteln, binjurar, äggstockar och testiklar.

Hormonerna fungerar som budbärare i kroppen och bildas av ämnen som vi bl.a. får i oss via kosten. Levern bildar 80-90% kolesterol och kolesterol är förstadium till alla könshormoner såsom; Dhea, Progesteron, Testosteron, Östrogen och även Cortisol. 
Hela kroppens hälsa är avgörande för hur ditt hormonsystem fungerar. 
Lever vi under stress, felaktig kost och undermåligt näringsintag under en längre tid kan det vara orsak till hormonella obalanser.

blomma

Symptom som kan härledas till hormonimbalans:

Minskat Urinflöde / Värmevallningar / Urinerar ofta / Nattliga svettningar Prostata förstoring / Minskad sexlust / Viktökning bröst, höfter, midja / Inkontinens / Minskad erektionsförmåga / Myom / Minskad muskelmassa / Humörsvängningar / Infertilitetsproblem / Missfall / Oro / Håravfall / Irritation / Trötthet / Utbrändhet / Minskad mental skärpa / Viktökning / Sömnsvårigheter / Depression / Ökad glömska / Ömma bröst

Känner du igen några av dessa symtom och sökt hjälp och provat det mesta men inte blivit hjälpt kan detta vara en väg.

 

Hur går det till?

Jag har förmånen att samarbeta med laboratoriet Labrix i Oregon, USA och kan erbjuda hormonanalys via saliv. I salivtest är det endast dom aktiva delarna av hormonerna som mäts, det motsvarar exakt mängden hormoner som levereras till receptorerna i kroppen och det är det som är avgörande hur vi mår. Det finns mycket spännade forskning på detta område bl.a av doktor John Lee.

Du kan välja att testa alla hormoner eller välja ut några beroende på symptom och besvär. Jag hjälper dej välja vilket test som är lämpligast för dig. Du får 4 st provrör som du skall fylla med din saliv på fyra bestämda klockslag på en och samma dag. Dagen efter skickar du in detta till Labrix i medföljande föradresserade box.

salivtest

Efter det att Labrix mottagit paketet tar det 3-5 dagar innan analyssvaret är färdigställt. Analyssvaret kommer till dej via mail eller post med ett utlåtande om din hormonstatus och åtgärdsplan för att komma till rätta med problemet. Har du inte möjlighet att besöka mej på min mottagning kan jag skicka dej provrörskittet via post med tydliga instruktioner. OBS: Detta har inte för avsikt att ersätta medicinsk vård och det finns heller ingen avsikt att avråda från din läkares rekommendationer. Lider du av någon allvarlig sjukdom bör alla förändringar av kost och livsstil genomföras under din läkares tillsyn.

declimer

Tillbaka

Hårmineral analys

Genom en mineralanalys kan du få en klar bild av din invärtes miljö, och med hjälp av den informationen förstå och få klarhet i varför du mår som du mår. Inte bara din näringsmässiga status överblickas, utan du kan lära dig mycket mer om hur pass effektivt din kropp arbetar och hur optimalt den fungerar.

Symptom kan vara huvudvärk alldeles för ofta, stel i lederna fast vi rör oss, kramper i musklerna, problem med magen, depression, hudutslag, energifattig och överhängande trötthet. Listan kan göras lång på symptom som visar att det kan finnas en obalans i vår inre biokemi.

Förutom proteiner, kolhydrater och fett som utgör vårat bränsle är mineraler och vitaminer livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion och samspelet mellan dem har visat sig ha stor betydelse för optimal hälsa. En obalans kan störa kroppens upphämtningsförmåga att absorbera näringen och exempelvis göra att brist på en mineral hämmar upptaget av en annan. Då är det möjligt att en håranalys genom en tydlig överblick kan vägleda till bättre hälsa.

Hur går det till?

Du bokar en tid hos mej, vi överblickar din hälsostatus och klipper ett hårprov som sedan skickas till Trace Elements inc i USA i samarbete med Nutri Tech Analysservice.

Efter ca. 3 veckor är analysen klar.
Alla analyser skickas via email som ett PDF dokument vilket består av en 8-10 sidors redovisning på svenska.
Vill du hellre ha din hårmineralanalys i pappersformat kostar det 60 kr plus porto.
Uppge det vid vårt möte.

Om du vill ha hjälp med tolkningen av analysen ingår 30 min telefonsupport.

Hårmineralanalysen visar din personliga mineralstatus, avancerad analystolkning, dietråd och förslag till balansering och kosttillskott som är skräddarsydda just för din aktuella näringsbalans.

Vill du veta mer om Hårmineralanalys går du in på www.haranalys.se
Där finns också många frågor och svar; till exempel varför hårmineralanalys är att föredra framför blod och urinprov.

declimer

Tillbaka

Tillbaka

Näringsterapi

 Maten idag är inte vad den en gång har varit. Allt vi stoppar i oss påverkar oss på olika sätt. Det finns ett talesätt "Du är vad du äter", och det stämmer ganska bra. Vill man må optimalt bra och vara full av energi så finns det kriterier som måste uppfyllas. Andas friskluft, motionera, skratta & tänka positivt och äta mat som bygger kroppen och immunförsvaret. Ju mer renare mat, fri från konserveringsämnen, syntetiska smakämnen och bekämpningsmedel desto bättre.

Allt som vi äter skall ju bearbetas och tas om hand i kroppen och om ovan nämnda ämnen finns i maten blir detta en belastning för kroppen, det sänker kroppens funktioner och energi och humör. Om vi äter en fullvärdig kost innehållande allt vad kroppen behöver. Innehållande hela spektrumet av kolhydrater, proteiner, fett i rätta proportioner. Ursprunget från naturligt producerade grönsaker, nötter, rotfrukter, oljor, fisk, ägg, kött, bönor, frukt, m.m så ger vi kroppen rätt byggmaterial för att förnya celler, stärka immunförsvaret och alla kroppens funktioner.

I ett land där många växt upp på mjölk och kalaspuffar och där godis, chips & kakor intages oftare och i större mängder än grönsaker och rotfrukter utarmas vi som människor och det sätter sina spår. Välfärdssjukdomar av felaktig kost uppstår. Men det är aldrig försent att lära sig att äta sund kost. En näringterapeut kan hjälpa till med kostomläggning och tillskott. Maten är vårat bränsle det som skall bygga oss och ge liv.

 

Hur går det till?

Jag ger individuella rekommendationer angående kosthållning och utformar ett anpassat tillskott av vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika och andra kosttillskott för att förbättra hälsan och höja livskvaliteten. Hälsan främjas genom intag av näringsämnen som förbättrar biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. Välfärdssjukdomar som hjärt och kärlsjukdom, diabetes, övervikt, cancer, astma, allergi, reumatism mfl. är först och främst följder av felaktig livsstil och inadekvat näringsupptag. Vi påverkas också av en allt sämre miljö, näringsfattig jord och felaktiga kostvanor och är därav i behov av näringsförstärkning.

Våran tarmhälsa kan också vara kraftigt nedsatt genom felaktiga kostvanor och intag av vissa mediciner som tex. pencillin. Har vi felaktig bakterieflora i tarmen, brist av saltsya eller enzymer, får vi svårt att bryta ner och tillgodogöra oss den näring vi äter. Så att mage tarmsystemet fungerar är av allra största vikt för hur vi fungerar. Energilöshet, trötthet, huvudvärk, ständiga förkylningar och andra obalanser är symptom på att något inte står rätt till i kroppen. Genom näringsterapi kan man oftast komma åt grundorsaken till symptomen. Grundproblemet kan vara att du saknar vissa vitaminer eller mineraler, eller kanske saknar du goda tarmbakterier eller enzymer. Kanske har du ett lågt immunförsvar som behöver byggas upp. Kanske äter du fel mat för din kroppstyp.

Näringsterapi kan hjälpa till att balansera upp och bygga upp kroppen till att fungera optimalt. Först görs en undersökning och utifrån den presenteras ett förslag på kost och näringsprogram.

Vill du ha hjälp med näringsfrågor, bokar du en Es-Tech hälsoanalys.
Genom scanning av din kropp med Es-Tech, Anamnes och frågeformulär så kommer vi fram till bästa näringen för dig.

 

declimer

Tillbaka

Zonterapi

 Zonterapi bygger på en helhetssyn där områden på foten, handen eller örat motsvarar organ och kroppsdelar i resten av kroppen.

Några exempel på när zonterapi kan vara till hjälp :

* Ont i rygg och nacke

* Ögon & Öronbesvär

* Huvudvärk & Migrän

* Mensvärk, övergångsbesvär

* Allergier

* Urinvägsbesvär  m.m.


Genom tryck & massage på zonerna stimuleras motsvarande organ och aktiverar kroppens självläkningsförmåga. 

Zonterapi har sitt ursprung långt tillbaka i tiden till naturfolken och barfotakulturen där man levde nära naturen. Såsom i Indien, Egypten, olika Indiankulturer, Antikens Grekland m.m.

En behandling tar c:a 1tim och beroende på vilken åkomma som skall rättas till och hur klienten svarar på behandlingarna kan det vara nödvändigt med återkommande behandlingar under en bestämd tidsrymd allt från 1 till 10 behandlingar.

 

declimer

Tillbaka

Prisuppgift

 * Hälsoanalys ES-teck inkl. Näringsterapi. Nybesök: 1.500kr

* Hälsoanalys ES-teck inkl. Näringsterapi. Återbesök: 1.000kr

* Mineralanalys (Innehåller 2 besök + din analys): 1.500kr

* Zonterapi (60 min.): 600kr

* F-Scan3, Frekvensterapi. Nybesök: 1.500kr

* F-Scan3, Frekvensterapi. Återbesök: 1.000kr

* Hormonanalys Baspanel - 5 tester: 1.890kr

Östradiol, Progesteron, Testosteron, DHEA, 1x Cortisol

* Hormonanalys Omfattande Panel - 8 tester: 2750kr

Östradiol, Progesteron, Testosteron, DHEA, 4x Cortisol

 

Presentkort finns att tillgå... Varmt Välkomna!

Avbokning av behandling bör ske senast 24 timmar innan inbokad tid.
Vid uteblivet besök av inbokad tid, debiteras full avgift.

declimer

Tillbaka

Boka tid

 

 

Presentkort finns att tillgå.
Varmt Välkomna!

 

Tillbaka

Frekvensterapi

F-Scan3 är en elektronisk apparat som sänder svaga elektriska impulser genom kroppen.

F-Scan3:s mycket exakta frekvenser med dess specifika vågformer mäter och behandlar mögel, bakterier, virus, parasiter, maskar och tungmetaller.
Frekvenserna stimulerar och stärker också kroppens immunsystem och kan även förbättra funktionen hos kroppens organ.

Frekvensterapi bygger på att allt levande har en egen specifik frekvens och det är detta som gör det möjligt att hitta t.ex. en viss parasit och att sedan behandla densamma med frekvensterapi.

Denna terapiform är baserad på välkända forsknings- och behandlingsresultat av R.R. Rife och Dr.Hulda Clark.

Enligt Dr.Hulda Clark så är orsaken till våra sjukdomar bland annat att kroppen är belastad av mögel, bakterier, virus, parasiter, maskar och tungmetaller.
De anser att det inte finns några kroniska sjukdomstillstånd!

Hur går en behandling med F-Scan3 till?

Du kommer att få hålla två olika elektroder i händerna och terapeuten gör flera olika scanningar mellan 70.000 Hz till 12.000.000 Hz.
Man får då svar på vad som belastar kroppen, avseende mögel, bakterier, virus, parasiter, maskar och tungmetaller.
Detta kan ske genom att svaga elektriska impulser på en mängd olika frekvenser leds genom kroppen.

Därefter behandlas man genom att frekvenser motsvarande de frekvenser mikroorganismerna har, leds genom kroppen under vardera tre minuter, oftast med elektroder som hålls i händerna.
Detta skapar en resonans med mikroorganismen som på grund av detta spricker och dör.
Om låga frekvenser används kan du känna flödet av de elektriska impulserna men det är helt ofarligt och kan inte skada dig eftersom apparaten inte kan generera hög spänning (max 12 volt).
Din terapeut kan justera signalnivån till en komfortabel nivå som passar just dig!
Det finns även ett stort antal färdiga program med frekvenser inom ett lägre intervall, som bl.a. kan stärka och stabilisera vårt immunsystem.
Grundscanningar, analys och frekvensterapi tar ungefär en till två timmar.
Behandlingsperioden är beroende av det resultat scanningen har visat, samt av individuella skillnader på hur snabbt man svarar på behandlingen.
Din terapeut avgör hur långa och hur frekventa behandlingar som behövs.
Patienten ska alltid vara delaktig i behandlingen och ta sitt ansvar för ett lyckat och bestående resultat.

Vi behandlar mikrober som belastar kroppen: Mögel Bakterier Virus Parasiter Maskar Svamp Metaller/Tungmetaller.

Behandla Dig själv!

För dig som behöver många behandlingar under lång tid och vill påskynda behandlingen, eller bor långt från din terapeut, finns nu F-Scan Compact att hyra eller köpa!
Den är liten och behändig, lätt att ta med på resan, endast 105 x 66 x 19 mm och drivs med ett laddningsbart batteri.
Den innehåller 350 olika förinställda behandlingsprogram för olika besvär samt upp till 10 individuella program som din terapeut lägger in .
Det finns många symtom som kan härledas till för höga nivåer av mikrober och tungmetaller i kroppen, Såsom mag och tarmproblem, utmattning och trötthet, lågt immunförsvar, huvudvärk o migrän, hudbesvär,m.m.

Om kroppen själv inte kan återfå hälsa o balans pgav ett lågt immunförsvar kan det i grunden bero på mineral och vitaminbrister, brister på bra fettsyror, felaktig tarmflora, för lite saltsyra i magsäcken, enzymbrister m.m
Om detta råder är det lättare för mikrober att få fäste och svårare att bli av med dom.

I vissa fall behöver man inleda med tarm- och kroppsrening för att rena och rensa från slagg, oönskade invånare, tungmetaller och gifter.

Vi når två syften, - vi ökar mottagligheten för näring och eliminerar ett mycket vanligt terapihinder.
En ren kropp är mycket lättare att behandla.

Uppbyggnad av kroppen

Vi jobbar efter helhetsprincipen, hela kroppen bör stärkas med ev kostomläggning och tillskott av örter och naturliga vitaminer och mineraler, under och efter behandling, för att kroppen skall läka fortare.
Detta är viktigt för ett bestående behandlingsresultat.

Vi behandlar inte personer med pacemaker, cancer, epilepsi samt gravida eller ammande kvinnor.

 

declimer

Tillbaka