Knapp: Startsidan

Knapp: Analyser

Knapp: Behandlingar

Knapp: Prisuppgifter

Knapp: Webshop

Knapp: Kurser

Knapp: Presentation

 

Näringsterapi

Maten idag är inte vad den en gång har varit. Allt vi stoppar i oss påverkar oss på olika sätt. Det finns ett talesätt "Du är vad du äter", och det stämmer ganska bra. Vill man må optimalt bra och vara full av energi så finns det kriterier som måste uppfyllas. Andas friskluft, motionera, skratta & tänka positivt och äta mat som bygger kroppen och immunförsvaret. Ju mer renare mat, fri från konserveringsämnen, syntetiska smakämnen och bekämpningsmedel desto bättre.

Allt som vi äter skall ju bearbetas och tas om hand i kroppen och om ovan nämnda ämnen finns i maten blir detta en belastning för kroppen, det sänker kroppens funktioner och energi och humör. Om vi äter en fullvärdig kost innehållande allt vad kroppen behöver. Innehållande hela spektrumet av kolhydrater, proteiner, fett i rätta proportioner. Ursprunget från naturligt producerade grönsaker, nötter, rotfrukter, oljor, fisk, ägg, kött, bönor, frukt, m.m så ger vi kroppen rätt byggmaterial för att förnya celler, stärka immunförsvaret och alla kroppens funktioner.

I ett land där många växt upp på mjölk och kalaspuffar och där godis, chips & kakor intages oftare och i större mängder än grönsaker och rotfrukter utarmas vi som människor och det sätter sina spår. Välfärdssjukdomar av felaktig kost uppstår. Men det är aldrig försent att lära sig att äta sund kost. En näringterapeut kan hjälpa till med kostomläggning och tillskott. Maten är vårat bränsle det som skall bygga oss och ge liv.

 

Hur går det till?

Jag ger individuella rekommendationer angående kosthållning och utformar ett anpassat tillskott av vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika och andra kosttillskott för att förbättra hälsan och höja livskvaliteten. Hälsan främjas genom intag av näringsämnen som förbättrar biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. Välfärdssjukdomar som hjärt och kärlsjukdom, diabetes, övervikt, cancer, astma, allergi, reumatism mfl. är först och främst följder av felaktig livsstil och inadekvat näringsupptag. Vi påverkas också av en allt sämre miljö, näringsfattig jord och felaktiga kostvanor och är därav i behov av näringsförstärkning.

Våran tarmhälsa kan också vara kraftigt nedsatt genom felaktiga kostvanor och intag av vissa mediciner som tex. pencillin. Har vi felaktig bakterieflora i tarmen, brist av saltsya eller enzymer, får vi svårt att bryta ner och tillgodogöra oss den näring vi äter. Så att mage tarmsystemet fungerar är av allra största vikt för hur vi fungerar. Energilöshet, trötthet, huvudvärk, ständiga förkylningar och andra obalanser är symptom på att något inte står rätt till i kroppen. Genom näringsterapi kan man oftast komma åt grundorsaken till symptomen. Grundproblemet kan vara att du saknar vissa vitaminer eller mineraler, eller kanske saknar du goda tarmbakterier eller enzymer. Kanske har du ett lågt immunförsvar som behöver byggas upp. Kanske äter du fel mat för din kroppstyp.

Näringsterapi kan hjälpa till att balansera upp och bygga upp kroppen till att fungera optimalt. Först görs en undersökning och utifrån den presenteras ett förslag på kost och näringsprogram.

Vill du ha hjälp med näringsfrågor, bokar du en Es-Tech hälsoanalys.
Genom scanning av din kropp med Es-Tech, Anamnes och frågeformulär så kommer vi fram till bästa näringen för dig.

 

OBS: Detta har inte för avsikt att ersätta medicinsk vård och det finns heller ingen avsikt att avråda från din läkares rekommendationer. Lider du av någon allvarlig sjukdom bör alla förändringar av kost och livsstil genomföras under din läkares tillsyn.