Knapp: Startsidan

Knapp: Analyser

Knapp: Behandlingar

Knapp: Prisuppgifter

Knapp: Webshop

Knapp: Kurser

Knapp: Presentation

 

Hormonanalys

Hormonsystemet är ett av kroppens livsavgörande system som bland annat reglerar tillväxten, ämnesomsättningen, sexualdriften och fortplantningen. De hormonproducerande körtlarna i kroppen är hypofysen, sköldkörteln, tallkottkörteln, bukspottkörteln, binjurar, äggstockar och testiklar.

Hormonerna fungerar som budbärare i kroppen och bildas av ämnen som vi bl.a. får i oss via kosten. Levern bildar 80-90% kolesterol och kolesterol är förstadium till alla könshormoner såsom; Dhea, Progesteron, Testosteron, Östrogen och även Cortisol.
Hela kroppens hälsa är avgörande för hur ditt hormonsystem fungerar.
Lever vi under stress, felaktig kost och undermåligt näringsintag under en längre tid kan det vara orsak till hormonella obalanser.

Symptom som kan härledas till hormonimbalans:

Minskat Urinflöde / Värmevallningar / Urinerar ofta / Nattliga svettningar Prostata förstoring / Minskad sexlust / Viktökning bröst, höfter, midja / Inkontinens / Minskad erektionsförmåga / Myom / Minskad muskelmassa / Humörsvängningar / Infertilitetsproblem / Missfall / Oro / Håravfall / Irritation / Trötthet / Utbrändhet / Minskad mental skärpa / Viktökning / Sömnsvårigheter / Depression / Ökad glömska / Ömma bröst

Känner du igen några av dessa symtom och sökt hjälp och provat det mesta men inte blivit hjälpt kan detta vara en väg.

 

Hur går det till?

Jag har förmånen att samarbeta med laboratoriet Labrix i Oregon, USA och kan erbjuda hormonanalys via saliv. I salivtest är det endast dom aktiva delarna av hormonerna som mäts, det motsvarar exakt mängden hormoner som levereras till receptorerna i kroppen och det är det som är avgörande hur vi mår. Det finns mycket spännade forskning på detta område bl.a av doktor John Lee.

Du kan välja att testa alla hormoner eller välja ut några beroende på symptom och besvär. Jag hjälper dej välja vilket test som är lämpligast för dig. Du får 4 st provrör som du skall fylla med din saliv på fyra bestämda klockslag på en och samma dag. Dagen efter skickar du in detta till Labrix i medföljande föradresserade box.

 

Bild testkit saliv

 

Efter det att Labrix mottagit paketet tar det 3-5 dagar innan analyssvaret är färdigställt. Analyssvaret kommer till dej via mail eller post med ett utlåtande om din hormonstatus och åtgärdsplan för att komma till rätta med problemet.

Har du inte möjlighet att besöka mej på min mottagning kan jag skicka dej provrörskittet via post med tydliga instruktioner.


OBS: Detta har inte för avsikt att ersätta medicinsk vård och det finns heller ingen avsikt att avråda från din läkares rekommendationer. Lider du av någon allvarlig sjukdom bör alla förändringar av kost och livsstil genomföras under din läkares tillsyn.